اعلام حریق سقفی

در سال های اخیر، در استاندارد ساخت و ساز کشور، اعمال انواع سیستم اعلام حریق برای مکان های سرپوشیده و روباز، ضروری شناخته شده است. از این رو در این مطلب، اطلاعاتی درباره سیستم اعلام حریق سقفی و مواردی مهم جهت نصب اصولی این سیستم، بازگو خواهد شد که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

ویژگی های سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق، به سیستمی گفته می‌ شود که توسط نیروی برق، امکان تشخیص حرارت و دود غیر مجاز در منطقه سرپوشیده و روباز را دارد. از این رو با استفاده از صدا و نور به صورت آژیر خطر، اعلام خطر آتش سوزی را به انجام می رساند. در سال های اخیر، در کنار سیستم اعلام حریق، سیستم اطفاء حریق نیز ارائه شده است که بهترین کاربرد را برای تشخیص و رفع آتش سوزی دارد. این دو سیستم در تشخیص عوامل آتش سوزی، به کار می روند اما سیستم اطفاء حریق، خاموش کردن آتش را نیز برعهده دارد.

 اعلام حریق سقفی

اعلام حریق سقفی

با توجه به اهمیت وافر سیستم اعلام حریق، امروزه انواع مختلفی از این سیستم با فناوری های جدید به تولید رسیده اند که در مناطقی با کاربری گوناگون مورد استفاده قرار می گيرند. این مناطق می‌ توانند فعالیت آموزشی، تجاری، مسکونی، اداری و فرهنگی را داشته باشند. متراژ مکانی که سیستم اعلام حریق در آن نصب خواهد شد، بسیار مهم می‌ باشد. لذا در استانداردهای تدوین شده برای این سیستم، برای هر مکان با متراژی معین، نیاز به نصب یک دتکتور اعلام حریق دارد.

کاربرد اعلام حریق سقفی

در مکان های سرپوشیده، سیستم اعلام حریق در انواع خاصی مورد استفاده قرار می گيرند. به گونه ای که محل نصب دتکتور و پنل های این سیستم، بسیار متفاوت تر از محل نصب متعلقات این سیستم در منطقه روباز است. در مکان سرپوشیده، بهترین محل برای نصب دتکتور تشخیص دهنده، سقف می‌ باشد. از این رو اعلام حریق سقفی، از پرمصرف ترین نوع سیستم اعلام حریق می‌ باشد. در این سیستم، دتکتورهایی با اشکال مختلف هندسی، روی سقف اصلی یا کاذب مکان، نصب شده و بعد از نصب و اتصال یافتن به پنل مدیریتی سیستم، فعالیت خود را آغاز می کنند. کاربرد اصلی اعلان حریق سقفی، حساسیت زیاد به دود، حرارت بالا و همچنین شعله می‌ باشد. با احساس این موارد سه گانه، خطر احتمالی را به پنل مدیریتی سیستم اطلاع داده و به صدا درآمدن آژیر خطر را منجر می‌ شود.

اهمیت متراژ برای اعلام حریق سقفی

در استانداردهای تدوین شده برای سیستم اعلام حریق، متراژ می‌ تواند اصلی ترین مورد برای اقدام برای نصب سیستم باشد. این مورد در بکارگیری اعلام حریق سقفی، اهمیت دوچندانی را پیدا می‌ کند. برای هر واحد مجزا از مکان مسکونی، تجاری، صنعتی و… مقدار متراژ در نظر گرفته شده 2000 متر می‌ باشد. این مقدار از محیط سرپوشیده، می‌ تواند یک منطقه مستقل برای نصب یک سیستم اعلام حریق باشد. با این حساب هر سیستم اعلام حریق سقفی، نیاز به دتکتورهایی دارد که براساس حساسیت و کیفیت، در تعداد متغیری برای یک منطقه تعریف شده، به کار گرفته شوند.

 اعلام حریق سقفی

اعلام حریق سقفی

به عنوان مثال برای یک واحد آپارتمانی مسکونی، با توجه به نوع دتکتور مورد استفاده برای اعلام حریق سقفی، نیاز به یک عدد دتکتور برای هر اتاق، سالن پذیرایی و همچنین آشپزخانه می‌ باشد. با این کار، سیستم اعلام حریق از کارکرد عالی برخوردار می‌ شود. تعداد دتکتور و شستی اعلام حریق سقفی که برای هر منطقه موردنظر استفاده می‌ شوند، حداکثر 24 و حداقل 20 عدد می‌ باشند. تمامی دتکتورهایی موردنظر توسط یک سیم کشی و نصب اصولی، به یک مرکز کنترل نصب می‌ شوند که بهتر است این پنل کنترلی، در مکانی قرار گرفته شود که امکان دسترسی به آن راحت و ساده صورت بگیرد. در ٱپارتمان های مسکونی و اداری، پنل های مرکزی اعلام حریق سقفی، در قسمت لابی قرار گرفته اند. از این رو با کوچکترین خطری و اعلام آن از طریق پنل مرکزی، اطلاع رسانی به سرعت انجام خواهد شد.

انواع سیستم اعلام حریق سقفی

با نصب اعلام حریق سقفی در مکان هایی با کاربری مختلف، بهتر است جدیدترین مدل های اعلام حریق موردنظر را انتخاب و تهیه کرد. به طور کلی دو نوع برای سیستم اعلام حریق سقفی ارائه شده اند که از لحاظ کارایی و نصب، دارای تفاوت ویژه ای هستند. در نوع اول که با عنوان متعارف» شناخته می‌ شود، نصب این سیستم با روش کلاسیک صورت می پذیرد. در روش کلاسیک، انواع دتکتورها با سیم های جداگانه به صورت منطقه ای به پنل متصل می‌ شوند. در صورت ایجاد خطر برای هر منطقه تعریف شده، پنل مدیریتی به راحتی می‌ تواند منطقه خطر را شناسایی کرده و اعلام نماید.

در نوع دوم که با عنوان “آدرس پذیر” ارائه می‌ شود، در تشخیص دود و حرارت، عالی بوده و کارکرد فوق العاده ای دارد. این مدل از اعلام حریق، می‌ تواند در محیط هایی با متراژ بالاتر نیز نصب شوند و هیچگونه افت کیفیت کارکرد را در تشخیص عوامل آتش زا، نداشته باشد. نوع نصب سیستم این محصول پیچیده تر بوده و به علت کارکرد پیشرفته تری که دارد، از متعلقات بسیاری بیشتری نسبت به اعلام حریق متعارف برخوردار است. همچنین کارکرد ویژه این محصول که منجر به برتری این مدل نسبت به مدل متعارف شده است، اعلام دقیق ترین منطقه آتش سوزی در هنگام اعلام خطر می‌ باشد. این مورد، می‌ تواند زمان اقدام برای رفع آتش سوزی را بسیار کاهش دهد و از میزان صدمات جانی و مالی ناشی از آتش سوزی بکاهد.

 اعلام حریق سقفی

اعلام حریق سقفی

 

قیمت انواع سیستم اعلام حریق سقفی

با توجه به معرفی انواع اعلام حریق سقفی و کارکردهای آنان، قیمت ارائه شده برای این محصولات، از تفاوت بسیاری برخوردار است. سیستم اعلام حریق در نوع متعارف، دارای میزان تقاضای بسیار بالایی می‌ باشد، اما از قیمت خرید بسیار مناسب تری برخوردار است. سیستم اعلام حریق سقفی آدرس پذیر، به دلیل استفاده از فناوری های پیشرفته و متعلقات زیاد، جزو گران ترین سیستم اعلام حریق موجود در بازار می‌ باشد. این سیستم هم نسبت به کاربری مکان مورد استفاده، متقاضیان بسیاری را دارا است.

برندهای مختلفی از سیستم اعلام حریق سقفی در بازار داخلی وجود دارند که براساس کیفیت و نوع فناوری به کار رفته در تولید آن ها، از کارایی و قیمت متفاوتی برخوردار هستند. برای انتخاب یک اعلام حریق سقفی مناسب، بهتر است علاوه بر قیمت آن، به نوع کاربری مکان مورد نصب و همچنین متراژ و… توجه ویژه ای نمود.

هیچ داده ای یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه