نحوه عملکرد ترانسمیتر فشار چگونه است؟
ترانسمیتر های فشار، تجهیزات پر کاربردی هستند که امکان تبدیل فشار سیستم به سیگنال های الکتریکی و ارسال آن ها به واحد کنترل را فراهم می کنند. این تجهیزات، در اندازه گیری کمیت های دیگر نیز کاربرد دارند. در این محتوا قصد داریم تا بگوییم که نحوه عملکرد ترانسمیتر فشار چگونه است.
جهت مطالعه و بهره برداری از مطالب ذیل با ما همراه باشید.
[lwptoc min=”2″ depth=”3″ numeration=”none” title=”فهرست مطالب محتوایی که مطالعه میفرمائید” toggle=”1″ labelShow=”نمایش فهرست” labelHide=”بستن فهرست” hideItems=”0″ width=”75%” float=”none” titleFontSize=”100%” colorScheme=”light” wrapNoindex=”1″ useNofollow=”1″]
ترانسمیتر چیست؟
در حوزه کنترل و ابزار دقیق، ترانسمیتر وسیله ای می باشد که سیگنال های دریافتی از سنسور را به سیگنال های استاندارد و قابل تفسیر برای واحد کنترل تبدیل می کند. سیگنال ارسالی توسط ترانسمیتر، معرف کمیت فیزیکی مورد بررسی در سیستم است. ترانسمیترها بر اساس کمیت قابل اندازه گیری به انواع ترانسمیتر فشار، ترانسمیتر سطح، ترانسمیتر جریان، ترانسمیتر دما، ترانسمیتر موقعیت، ترانسمیتر سرعت، ترانسمیتر pH و … تقسیم بندی می شود.
ترانسمیتر فشار چیست؟
ترانسمیتر فشار (pressure transmitter) ابزاری است که به منظور دریافت، تبدیل و ارسال سیگنال فشار در سیستم های انتقال سیالات مورد استفاده قرار می گیرد. ترانسمیتر فشار علاوه بر تعیین فشار سیالانی چون گاز، مایع، هوا و روغن، برای اندازه گیری کمیت های مهم صنعتی همچون جریان، سطح، چگالی، وزن و دما را نیز فراهم می کند. لازم به ذکر است که در اکثر موارد سیگنال ارسالی توسط ترانسمیتر به عنوان مبنای اندازه گیری دیگر کمیت های فیزیکی به کار گرفته می شود.
هدف استفاده از ترانسمیتر فشار چیست؟
در واقع هدف اصلی استفاده از ترانسمیتر های فشار و کنترل کمیت های فیزیکی مرتبط با فشار، جلوگیری از مشکلاتی نظیر موارد زیر می باشد:
- کاویتاسیون
- افت جریان
- شکست مکانیکی
- لرزش بیش از حد
- آلودگی صوتی
- استهلاک قطعات
- بهینه سازی فشار سیستم برای دستیابی به بهترین خروجی ممکن
انواع ترانسمیتر فشار
- ترانسمیتر فشار به همراه نمایشگر
- ترانسمیتر فشار مخصوص محیط های انفجاری
- ترانسمیتر فشار تفاضلی
- ترانسمیتر فشار هوشمند
- ترانسمیتر فشار پایین
- ترانسمیتر فشار صنعتی
- ترانسمیتر فشار قلمی
لازم به ذکر است که دسته ای از ترانسمیتر های فشار وجود دارند که جهت اندازه گیری شکل پویای تغییرات سریع طراحی می شوند. برای مثال می توان به کاربرد این نوع ترانسمیتر های فشار جهت اندازه گرفتن فشار احتراق سیلندر موتور و یا گاز توربین اشاره نمود.
ترانسمیتر فشار در چه مکان هایی کاربرد دارد؟
در واقع در هر صنعتی که نیاز به اندازه گیری و کنترل فشار سیالات باشد، ترانسمیتر های فشار به عنوان یکی از گزینه های احتمالی در نظر گرفته می شوند. از جمله مهم ترین کاربرد های ترانسمیترهای فشار می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- صنایع نفت و گاز
- پالایشگاه ها
- نیروگاه ها
- کارخانه های فرآوری مواد غذایی
- کارخانه های پتروشیمی
- کارخانه های تولید مواد شیمیایی
- پروژه های معدنی
- پروژه های عمرانی
- کارخانه های داروسازی
- کارخانه های کاغذ سازی
- سیستم های پایپینگ
- تاسیسات بهداشتی
- تاسیسات سرمایشی
نحوه عملکرد ترانسمیتر فشار
امروزه در بازار فروش بیش از 50 نوع ترانسمیتر وجود دارد. هر یک از این مدل ها با یک سبک و شیوه خاص کار می کنند. به طور کلی فرستنده ها و ترانسمیتر های فشار می توانند تغییرات فشار در شرایط مختلف را اندازه گیری کنند و آن را به صورت یک عدد دیجیتالی گزارش دهند.
برای مثال بعضی از این ترانسمیترها که وابسته به مواد پیزوالکتریک هستند، می توانند نیروی مکانیکی را به شکل فشار تشخیص داده و آن را تبدیل به جریان الکتریکی کنند. برخی دیگر از سنسور های فشارسنج، بر فشار هوای خالص در یک سیستم یا یک مخزن متکی می شوند و از این طریق نسبت به یک فشار خالص کالیبره می شوند.
کاربرد های ترانسمیتر های فشار
از جمله مهم ترین کاربردهای ترانسمیتر های فشار عبارتند از:
- اندازه گیری فشار:
اندازه گیری فشار در مواردی از جمله تجهیزات هواشناسی، هواپیما، اتومبیل و دیگر وسایلی که در آن ها فشار کارایی دارد استفاده می شود که منظور همان کاربرد مستقیم ترانسمیتر های فشار است. - اندازه گیری ارتفاع از سطح دریا:
کاربرد آن در موشک، هواپیما، بالن های هواشناسی، ماهواره و … است. در تمامی موارد ذکر شده، از رابطه بین تغییرات فشار با ارتفاع نسبت به سطح دریا استفاده می شود. - اندازه گیری جریان:
جریان را می توان به وسیله اثر ونتوری و رابطه آن با فشار، اندازه گرفت. در یک تیوب ونتوری اختلاف فشار بین دو بخش (ضمن داشتن دهانه ای با قطر های متفاوت) اندازه گرفته می شود. این اختلاف فشار، رابطه مستقیم با سرعت جریانی که از تیوب می گذرد دارد. به دلیل این که این اختلاف فشار نسبتاً کوچک است ترانسمیتر فشار که دارای بازه کم به کار برده می شود. - اندازه گیری ارتفاع یا عمق:
یکی دیگر از موارد استفاده از ترانسمیتر فشار، اندازه گیری ارتفاع سطح مایع می باشد. معمولاً از این تکنیک برای اندازه گرفتن موقعیت جسم شناور در آب (همچون زیر دریایی ها، غواص ها) و یا ارتفاع سطح مایع درون یک مخزن (همچون مایع داخل برج آب) استفاده می شود. در اکثر کاربرد های عملی، سطح مایع با فشار متناسب است. - آزمایش نشتی:
با اندازه گرفتن افت فشار می توانیم نشتی سیستم را محاسبه کنیم. روش های معمول برای این کار، دو روش زیر می باشند:
1- مقایسه کردن فشار سیستم با فشار سیستمی که نشتی مشخصی دارد و استفاده کردن از این اختلاف فشار
2- اندازه گرفتن فشار و کنترل تغییرات آن در طول یک بازه زمانی
جمع بندی
شرکت ایمن کنترلز با بیش از 10 سال سابقه کاری و فعالیت در زمینه طراحی و تامین تجهیزات ابزار دقیق، ضد انفجار و اعلان حریق، یکی از بهترین ها در این حوزه می باشد. ایمن کنترلز با به کارگیری نیروهای متخصص توانسته است گامی نوین در زمینه تامین تجهیزات بردارد.
این شرکت تمامی محصولات با کیفیت خود را با قیمت مناسب و مقرون به صرفه به مخاطبین خود ارائه می دهد. شما سروران گرامی می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان جهت آگاهی از نحوه عملکرد ترانسمیتر فشار و خرید آن با مشاوران ما در ارتباط باشید.
با تشکر از همراهی شما سروران گرامی
تحریریه ایمن کنترلز
راه های ارتباطی
آدرس دفتر مرکزی : تهران – سهروردی – خیابان بهار شیرازی – رو به روی اداره پست – مجتمع امین – طبقه ۷ – واحد ۲۷