نحوه نصب و راه اندازی دتکتور شعله

آشنایی با نحوه نصب و راه اندازی دتکتور شعله

تجهیزات اعلان حریق از اجزای گوناگونی تشکیل شده اند. این اجزا شامل کنترل پنل، دتکتورها، شستی و … می باشد. راه‌ اندازی آن ها نیازمند تخصص و مهارت کافی در این حوزه است. در صورتی که نصب سیستم‌ های اعلام حریق به درستی انجام نشود می‌ تواند خسارات و مشکلات زیادی با خود به همراه داشته باشد. لازم به ذکر است که نصب و اجرای سیستم اعلام حریق بسته به نوع سیستم (متعارف، آدرس‌ پذیر و یا وایرلس) متفاوت است. در ادامه در رابطه با نحوه نصب و راه اندازی دتکتور شعله صحبت خواهیم کرد.

جهت مطالعه محتوای 4 دقیقه ای با ما همراه باشید.

[lwptoc min=”2″ depth=”3″ numeration=”none” title=”فهرست مطالب محتوایی که مطالعه میفرمائید” toggle=”1″ labelShow=”نمایش فهرست” labelHide=”بستن فهرست” hideItems=”0″ width=”75%” float=”none” titleFontSize=”100%” colorScheme=”light” wrapNoindex=”1″ useNofollow=”1″]

سیستم اعلان حریق چیست؟

یک سیستم اعلان حریق مجموعه ای از تجهیزات اعلان حریق همچون دتکتور دود، دتکتور حرارت، دتکتور شعله و دتکتور گاز می باشد که جهت تشخیص علائم حریق و هشدار دادن از طریق آژیرها و فلاشرها استفاده می شود. طراحی، اجرا و استفاده صحیح از این سیستم، می تواند سبب جلوگیری از بسیاری از خطرا جانی و مالی شود.

اما متاسفانه با توجه به اهمیت بالای سیستم های اعلان حریق در پروژه های صنعتی و ساختمانی، بیش از 90 درصد پروژه های سیستم های اعلان حریقی که در کشور کار می شوند، نهایت پس از چند ماه خاموش و بلا استفاده می شوند.

موارد استفاده از سیستم های اعلان حریق

امروزه از سیستم های اعلان حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارت های ناشی از حریق را به حداقل برسانند. همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این سیستم ها استفاده می شود تا از تلفات جانی جلوگیری شود.

نحوه نصب و راه اندازی دتکتور شعله - ایمن کنترلز

شرکت فروش و نصب دتکتور شعله در تهران – ایمن کنترلز

انواع سیستم های اعلان حریق

  1. پنل اعلان حریق
  2. دتکتور
  3. شستی اعلان حریق
  4. آژیر اعلان حریق
  5. چراغ نشانگر
  6. کابل اعلان حریق

دتکتور شعله چیست؟

دتکتور شعله (Flam Detector) می تواند یکی از مهم ترین دتکتورها در تجهیزات اعلان حریق باشد. این دتکتور به شعله آتش حساس می باشد. در صورت احساس اشعه خاص ساطع شده از آتش، فعال می شود. در دتکتور شعله عامل زاویه نصب دتکتور بسیار مهم است.

نحوه کارکرد دتکتور شعله | نحوه نصب و راه اندازی دتکتور شعله

دتکتور شعله با استفاده از سنسور های گیرنده اشعه ماورا بنفش و مادون قرمز حریق به وجود آمده را تشخیص می دهند و اعلام حریق می کنند. زمان تشخیص دتکتور شعله بسیار کم است و سریع آتش به وجود آمده را تشخیص می دهند. زاویه دید دتکتور شعله به صورت کلی 120 درجه است که بر اساس مدل با هم متفاوت است.

انواع دتکتور شعله

آتش طیف های مختلفی از امواج را ایجاد می کند. از این رو دتکتور های شعله در انواع مختلف موجود هستند که به امواج با طول موج های متفاوت حساس می باشند. این انواع شامل دتکتور های شعله حساس به امواج مادون قرمز (IR) و ماورا بنفش (UV) می باشند. دتکتور های شعله به صورت زیر دسته بندی می شوند:

  1. دتکتور شعله ماورا بنفش
  2. دتکتور شعله آرایه ای نزدیک مادون قرمز
  3. دتکتور شعله مادون قرمز
  4. دوربین حرارتی مادون قرمز
  5. دتکتور شعله UV/IR
  6. دتکتور شعله IR/IR
  7. دتکتور شعله IR3
  8. دتکتور شعله چند موجی یا چند طیفی 3IR+UV

کاربرد دتکتور شعله

از جمله مکان هایی که دتکتور شعله در آن کاربرد دارد عبارتند از:

  1. اتاق رنگ
  2. پمپ های بنزین و گاز
  3. سایت های نفت و گاز و پتروشیمی
  4. محل ذخیره سوخت
  5. انبار مواد محترقه
  6. نیروگاه های برق
  7. نیروگاه های هسته ای
  8. صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
  9. صنایع بازیافت، معادن و صنایع وابسته
نحوه نصب و راه اندازی دتکتور شعله - ایمن کنترلز

آشنایی با نحوه نصب و راه اندازی دتکتور شعله – ایمن کنترلز

نحوه نصب و راه اندازی دتکتور شعله

دتکتور شعله به دو صورت قابل نصب براي فضاي داخلي (Indoor) و فضاي خارجي (Outdoor) موجود است. جایگذاری و نحوه نصب و راه اندازی دتکتور شعله با توجه به محیطی که در آن به کار خواهند رفت، تعیین خواهد شد. آنچه به نظر می‌ رسد در یک نقشه محل مناسبی برای نصب دتکتور شعله باشد، ممکن است در واقعیت مکان ضعیف و نامناسبی باشد. برخی از فاکتورهایی که باید در نصب دتکتور شعله به آن توجه شود عبارتند از:

  1. زاویه‌ دید دتکتور
  2. دامنه‌ تشخیص
  3. موانعی مانند تیرآهن، تیر، بالابر، سیستم تهویه‌ هوا و سایر اشیاء جامد
  4. تمام مناطق با ریسک آتش‌ سوزی بالا باید حداقل با یک دتکتور پوشش داده شوند.
  5. پوشش کافی دتکتور اطمینان ایجاد می‌ کند که هیچ فضای خالی در پوشش نوری وجود نداشته باشد.
  6. ارتفاع نصب بهینه برای دتکتور شعله تابعی از ارتفاع محلی است که بیشترین احتمال وقوع حریق را دارد.

نحوه تست دتکتور شعله

با توجه به اینکه در بعضی از محیط ها به علت موقعیت حساس و خطر آفرین بودن، امکان تست دتکتور شعله، توسط خود شعله وجود ندارد. برای این کار از شبیه ساز استفاده می شود. شبیه سازها دو نوع هستند که عبارتند از:

  1. شبیه ساز تشعشعات مادون قرمز یک گانه، دو گانه، سه گانه
  2. شبیه ساز ترکیبی مادون قرمز و فرابنفش

لازم به ذکر است که این شبیه سازها را می توان از فاصله 9 تا 12 متری استفاده نمود.

سخن پایانی

دتکتور شعله یک سنسور طراحی شده برای تشخیص وجود شعله یا آتش است. دتکتور شعله اجازه می‌ دهد شعله تشخیص داده شده و از وقوع حوادث بعدی جلوگیری به عمل آورد. اما نحوه نصب و راه اندازی دتکتور شعله بسیار مهم است و عملیاتی تخصصی می باشد.

یکی از بهترین شرکت های فروشنده انواع دتکتور شعله، ایمن کنترلز می باشد. این شرکت توسط بهترین مهندسان خدمات نصب و راه اندازی دتکتور شعله را انجام می دهد. شما سروران گرامی می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان و نصب و راه اندازی دتکتور شعله با مشاوران ما در ارتباط باشید.

از همراهی شما سروران گرامی سپاس گزاریم
تحریریه ایمن کنترلز

راه های ارتباطی

آدرس دفتر مرکزی : تهران – سهروردی – خیابان بهار شیرازی – رو به روی اداره پست – مجتمع امین – طبقه ۷ – واحد ۲۷

۰۲۱۸۸۸۱۱۱۳۲

۰۲۱۸۸۳۴۴۱۱۲

۰۹۱۲۹۲۲۳۳۰۶

۰۹۱۲۹۵۳۶۴۶۲

هیچ داده ای یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه